1K8A8157
le-rebau-beziers[1]
le-rebau-etang-thau[2]
1K8A0441
1K8A3635
IMG_7566
le-rebau-mer-agde[1]

Camping *** Le Rebau

 

Ontdekkingen

Ontdekkingen rond de camping

De locatie van de camping Rebau *** stelt u in staat om de schatten van onze regio (de kloven van Herault, de Salagou, Pézenas stad Molière, Séte en zijn gastronomie ...) te ontdekken, terwijl u toch dicht bij de mooiste bent stranden van Occitanie!

Hier zijn enkele van de meest populaire ontdekkingspaden niet ver van de camping.

Aarzel niet om te informeren naar de receptie van de camping die u graag zal begeleiden.

De stad Agde: De havenstad Agde is tegenwoordig een van de belangrijkste jachthavens van de Middellandse Zee en de eerste toeristische trekpleister in Frankrijk vanwege de capaciteit van de accommodatie. De stad Agde, gelegen op 13 kilometer van de camping Le Rebau, is gebouwd met het vulkanisch gesteente van Mont Saint-Loup en heeft de bijnaam "de zwarte parel" vanwege de monumenten gebouwd van basaltsteen.
Het oude centrum van Agde is de thuisbasis van herenhuizen en de lavasteen van St. Stephen's kathedraal. Voormalige Griekse handelspost opgericht in 540 voor Christus, de stad Agde heeft een unieke architectuur in het gebied Het bezoek van de badplaats Cap d'Agde kan worden gedaan per boot of catamarans (die u te huur zult vinden) : wandelen en ontspannen zijn de twee sleutelwoorden ...

De stad Béziers : Béziers, tweede stad van het departement Hérault en vierde in de regio Languedoc-Roussillon, heeft 2700 jaar geschiedenis achter de rug:
Het begint met de installatie van een stam aan de oevers van de Orb in het Neolithicum op de huidige plek van de Grove.
Tijdens de ijzertijd was de stad Béziers een van de belangrijkste oppidas van de Keltische Middellandse Zee. Talloze archeologische opgravingen ondernomen sinds de jaren 1980 hebben onthuld dat Béziers werd gebouwd door de Grieken in de 6e eeuw voor Christus.
Sommige archeologen beschouwen het als de oudste stad van Frankrijk, tegenover Marseille.
De hedendaagse bekendheid van Béziers is geweest door de wijnbouw, het rugbyteam of de feria, die elke zomer rond een miljoen deelnemers rond 15 augustus verzamelt.

Le Rebau

CAMPING
***
Tel. : 04 67 98 50 78  -  06 83 33 49 56

Het Canal du Midi: Het Canal du Midi, een hoofdstructuur gebouwd door Pierre-Paul Riquet in de 17e eeuw en het verbinden van de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In onze tijd wordt het voornamelijk gebruikt door toerisme, recreatie en huisvesting. Het trekt steeds meer riviertoerisme aan, vaart met charterboten, boot-restaurants of bootwandelingen.
Daarnaast zijn veel binnenvaartschepen omgebouwd tot gezinswoningen, sporthallen, tentoonstellingsruimtes of eetzalen.

De sluizen van Fonserannes:Het belangrijkste werk van het Canal du Midi, gelegen aan de opening van Béziers, omvat acht eivormige bassins (specificiteit van het Canal du Midi) en negen deuren, waarmee een hoogteverschil van ongeveer 25 meter over een lengte van 315 meter kan worden overgestoken. meter .
Bezoekers zijn nog steeds geboeid door deze show, vanwege de technische en civiele techniek die deze site vertegenwoordigt. Traditionele gebouwen zoals de Water Catch, de stallen of het huis van de sluiswachter zijn er nog steeds. Deze set maakt de Sloten Fonserannes de derde meest bezochte toeristische site in de Languedoc-Roussillon, na de Pont du Gard en de stad Carcassonne

Sète: De stad, gebouwd aan de rand van de zee en de vijver van Thau, is bezaaid met tal van kanalen die de bijnaam van Klein Venetië van de Languedoc hebben verdiend. De haven, gebouwd onder het bewind van Lodewijk XIV, is vandaag een van de belangrijkste vissershavens van de Middellandse Zee en een grote jachthaven. Thuisstad van Georges Brassens en Paul Valéry, Sète kan te voet worden bezocht, langs de levendige en kleurrijke straten. "Espace Brassens" - een interactieve plek, met originele scenografie, is volledig gewijd aan het leven en werk van deze dichter-muzikant. Op de begraafplaats van Le Py kunnen bezoekers zich verzamelen op het graf van de kunstenaar. Nabij het Upper District, de oudste in de stad, waar de vissers en kunstenaars verblijven, zijn de Marine Cemetery en het Paul Valéry Museum. Dit museum is niet alleen gewijd aan de dichter, maar ook aan de schone kunsten en beroemde spelen die plaatsvinden in de Royal Canal in de zomer, en vooral voor de Saint-Louis, waar de jousters strijden in kleurrijke toernooien.

Het land van Pézenas, land van kunst en geschiedenis : Het Land van Kunst en Geschiedenis van Pézenas is gecertificeerd in 2002 en is vol exceptionnel.Pézenas erfgoed - Stad van beurzen, stadstaten, was een favoriete plek voor Molière en zijn illustere theater. Het historische centrum houdt de charme van de herenhuizen desXVII ste en achttiende eeuw, geplaveide straten en de vele herenhuizen van de XVI. Wandelen door het landschap piscénoise ontdekken bezoekers de wijngaarden discrete charme, het aanbieden van wijnen van grote artistieke qualité.Manifestations, theater, dans, muziek, werden beeldende kunst tentoonstellingen gehouden van mei tot oktober. Het VVV-kantoor Pézenas-Val d'Hérault biedt, in het seizoen, theatrale nachtelijke rondleidingen om u deze rijke historische en architecturale te laten ontdekken. In het hart van de weelderige Hôtel Peyrat "The Molière Scénovision" dompelt je onder in de sfeer van de zeventiende eeuw tot de wervelwind van Molière levensverhaal ontdekken door middel van een gefaseerde dynamische en poëtische manier.